photography.iwk.hu

 
Hamis Canon 580EX II a piacon!

 

Felröppent a hír a neten, hogy hamis Canon vakukat árusít egy kínai cég az eBayen. A céget azóta már letiltották, de nincs rá garancia, hogy más néven nem kerül elő újra.
 


Az általuk árusított 580EXII klónok megtévesztésig hasonlítanak az eredetire, külsőleg nézve csak szakértő szemek tudják a ráprintelt felirat alapján megmondani, hogy nem eredeti. A legárulkodóbb dolog velük kapcsolatban az, hogy nincs bennük HSS gyorsszinkron funkció (persze a gombja megvan), de ezt csak akkor lehet kideríteni, ha kipróbáljuk.

Ennek az az oka, hogy van néhány kínai gyártó, aki olcsón kínál más gyártóknak általános TTL szoftvert, ennek köszönhető, hogy manapság elszaporodtak a különféle gyártmányú, kínai TTL vakuk. Nincs is ezzel különösebb probléma, amíg nem megtévesztésre használják fel. Ezekben az átlalános TTL szoftverekben nincs HSS funkció, így vélhetőleg ilyen került a kamu-Canon vakukba is.

A Yongnuo és a Phottix saját szoftvert készített, ezek megbízhatóbbak és folyamatosan fejlesztik őket, ellentétben az általános kínai TTL szoftverrel.

Érdemes tudni, hogy a Canon 580EXII vakut a Canon már nem gyártja, ugyan egyes kereskedőknél még lehet készleten pár darab, de azon eBayes eladók, akik nagy mennyiségű, új készlettel büszkélkednek, eleve gyanúsak. Javasoljuk inkább a hazai szaküzleteket, az a tuti! :)